Kihelyezett franciaóra a Hunyadi cukrászműhelyében

Molière nyelvét tanuló végzősökkel és tizenegyedikesekkel teszteltük, hogy
hatékonyabb-e a nyelvtanulás főzés közben. Két franciás diákunknak is van
kötődése a Hunyadi Mátyás Vendéglátó Szakképző Iskola és Technikumhoz. Az
ő szüleik - Bacher Erika igazgatónő és Garabás Gábor cukrász szakoktató-
segítségével és aktív részvételével tudtuk lebonyolítani a november 28-i
délutánt. A menü Quiche lorraine és Tarte aux pommes azaz Zöldséges pite és
Francia almatorta volt. Az alapanyagokat mi vittük, a szakértelmet, eszközöket
és a csodás kötényeket ott kaptuk. Az első percek kicsit feszélyezett hangulata
gyorsan átcsapott kedélyes - francia nyelvű! - közös főzőcskézésbe, ahol
mindenki megtalálta a neki testhezálló feladatot. Míg arra vártunk, hogy
minden készre süljön, átismételtük nemcsak az alapanyagok, de az eszközök és
műveletek francia megfelelőit is. A másnapi francia órán, mindenki fel tudta
idézni az ízeket és az újonnan tanultakat is. Köszönjük szépen a lehetőséget és
reméljük, lesz folytatás!
Posta Kata